ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΤΑΣ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ
Ο Βασίλης Σεφεριάδης αποφοίτησε από το Λεοντειο Λυκειο Πατησίων και συνέχισε ειδική κατάρτιση στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιστερίου. Υπήρξε αθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής & του Κλασσικού Στίβου με αξιόλογες διακρίσεις, στην ομαδα του ΠΓΣ. Εχει πολυετή εμπειρία την οργάνωση εκδηλώσεων.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ
Ο Μιχάλης Σεφεριάδης αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Φυσικοθεραπείας το 1979.
Μετεκπαιδεύτηκε στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία και απέκτησε Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης, μέσω ΙΤΕ στην Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία, το 1984. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (Master of Science) της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ, από το 2000, με ειδικότητα στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας και ερευνητικό έργο στην επίδραση της Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας σε κατοικον ασθενείς. Στη συνέχεια απέκτησε δεύτερο Μεταπτυχιακό Τίτλο (Master of Science) στα μεταβολικά νοσήματα στην Ιατρική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως υπεύθυνος του φυσικοθεραπευτηρίου και προιστάμενος παραιατρικών στο Νοσοκομείο Πατησίων από όπου και μετακινήθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ.Διδάσκει στο ΤΕΙ της Αθήνας ως Εργαστηριακός Συνεργάτης. Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΤΤΑ
Η Γεωργία Πέττα αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας (πρώην ΚΑΤΕ) το 1978. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και απέκτησε Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης, μέσω ΙΤΕ στην Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία, το 1984. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (Master of Science) της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ, από το 2000, με ειδικότητα στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας και ερευνητικό έργο στην Αντίληψη και τα κριτήρια επιλογής του Επαγγέλματος της Φυσικοθεραπείας των Υποψηφίων φοιτητών. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης στον Τομέα της Προληπτικής και Κοινωνικής Ιατρικής εκπονώντας ερευνητική Διατριβή στην Εφαρμογή Φυσικοθεραπείας στην Γ’ Ηλικία.
Εργάστηκε ως έκτακτος εκπαιδευτικός του τμήματος Φυσικοθεραπείας Αθήνας από το 1978 έως το 1984. ΄Εκτοτε ανήκει στο Μόνιμο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του τμήματος. Διδάσκει τα μαθήματα της Βιοηθικής και Δεοντολογίας στην Φυσικοθεραπεία, Τεχνικές Μάλαξης, Φυσικοθεραπεία στον Αθλητισμό και Φυσικοθεραπεία σε Ειδικές Πληθυσμιακές Ομάδες. Έχει οργανώσει δυο ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Υπεύθυνη ή Αναπληρώτρια Υπευθύνου του Γ΄Τομέα Μαθημάτων. Υπήρξε Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προγράμματος Erasmus κατά το διάστημα 2000-2007 και μέλος της Επιτροπής Πρακτικής άσκησης κατά το διάστημα 1990-2000.Είναι μέλος της επιτροπής ελέγχου μαθημάτων-αντιστοιχιών του προγράμματος σπουδών με άλλα τμήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Μέλος της επιτροπής της τελευταίας επεξεργασίας του προγράμματος σπουδών.
Συνέχισε τις μετεκπαιδευτικές δραστηριότητες στην Μηχανική διάγνωση και θεραπεία, στις Ειδικές Τεχνικές Κινητοποίησης, Στην Εξειδικευμένη Θεραπευτική Άσκηση για την Τρίτη Ηλικία, στην Ολιστική Αντιμετώπιση Δυσλειτουργιών με Παραδοσιακή Κινέζική Ιατρική
Παράλληλα με το εκπαιδευτικό, αναπτύσσει πλούσιο ερευνητικό και επιστημονικό έργο. Ορίζεται Επιστημονικός Συνεργάτης του Ερευνητικού Κέντρου στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και συμμετέχει στις δραστηριότητες του κέντρου από το 1992 έως το 2000. Εγκρίνεται μέλος της ερευνητικής ομάδας της πολυκεντρικής Ευρωπαϊκής Μελέτης EVOS και συμμετέχει στις αντίστοιχες δημοσιεύσεις. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας και του τμήματος Hand Therapy , μέλος της European & International Federation of Societies for Hand Therapy.Είναι πρόεδρος της επιτροπής εκπαίδευσης για μετεκπαίδευση σε αυτό τον τομέα και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους αντίστοιχους διεθνείς οργανισμούς. Συμμετέχει, στο ερευνητικό πρόγραμμα MIRTERNET, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο COST, (European Cooperation in Science and Technology) και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Leicester της Μεγάλης Βρετανίας.
Διετέλεσε μέλος Επιστημονικών και Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίων Φυσικοθεραπείας σε Ελλάδα ,Ευρώπη και Καναδά. Ανέλαβε και Οργάνωσε ως πρόεδρος, το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα "UpperLimbDysfunction" στην Αθήνα το 1999 . Συμμετείχε ως προσκεκλημένη εισηγήτρια σε μεγάλο αριθμό Εθνικών και Διεθνών Συνεδρίων. Επιπλέον έχει παρουσιάσει εργασίες (freepapers & posters) με ερευνητικό ενδιαφέρον στους τομείς των αθλητικών κακώσεων, της τρίτης ηλικίας και της αγωγής Υγείας. Εργάσθηκε ως φυσικοθεραπεύτρια της Εθνικής ομάδας ΣΕΓΑΣ 1983-86 και συμμετείχε σε πολλές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Ανέλαβε έργο εθελοντικά ως φυσικοθεραπεύτρια σε τριεθνείς αγώνες SpecialOlympics και ήταν Υπεύθυνη Φυσικοθεραπείας στο Κέντρο Υγρού Στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.
Το ερευνητικό έργο οι δημοσιεύσεις και οι ελεύθερες ανακοινώσεις βρίσκονται ενδεικτικά: Α. Research gate, Δημοσιεύσεις EVOS,
Β. Διεθνή περιοδικά: Hand Therapy , Hand Surgeon, Θέματα Φυσικοθεραπείας, Γ. ελληνικά Περιοδικά: Σκελετική υγεία, ΟΣΤΟΥΝ, Δ. πρακτικά Συνεδρίων: ΕΕΕΦ,ΠΣΦ ,Management Υπηρεσιών Υγείας , Forum Αγωγής Υγείας και Προληπτική Ιατρική
Ε. Συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία: Κακώσεις στον Υγρό Στίβο εκδόσεις Καύκα, Προληπτική Αγωγή Υγείας έκδοση Υπουργείου Υγείας, Παθοφυσιολογία για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έκδοση Υπουργείο Υγείας, Λειτουργική Αποκατάσταση έκδοση Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυσικοθεραπείας.
Σποράδων 1, Κυψέλη, 11361 2108239293 physiolabkypseli@yahoo.com